کاربرد ژئوممبران

geomembrane-application-2

ژئوممبران یکی از مصالح ژئوسنتتیک است که برای عایق بندی مورد استفاده قرار میگیرد . در واقع این محصول ساخته شده از مواد پلیمری می باشد که در پروژه های عایق بندی به جای محصولات مشابه مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله میخواهیم به کاربرد ژئوممبران بپردازیم.

 

geomembrane-application-1

کاربرد ژئوممبران

از آنجایی که ژئوممبران بخاطر طبیعت پلیمری که دارند نفوذپذیری کمتری دارند بخاطر همین کاربرد ژئوممبران در سازه ها بسیار است. شاید این مسئله را ندانید که و  در مناطق کویری بخاطر اختلالات درجه حرارت روز و شب و تشعشعات خورشیدی باعث می شوند که عمر مصالح بتنی کاهش پیدا کند. و همچنین به علت بحران آب بسیاری که در این مناطق هم وجوددارد از مصالح غی قابل نفوذ که شکل پذیری مناسبی در شیب ها و مقاطع مختلف ممکن است وجود داشت باشد و بتواند انتقال آب را افزایش دهد میتوان از ژئوممبران استفاده کرد.

از آنجایی که اهمیت آب برای زندگی و کشاورزی امروزه در کشور ما برای بسیاری از افراد به طور کامل درک نشده است و با توجه با میزان بارندگی هایی که به ندرت صورت گرفته است و این کمبود بارش و عدم مصرف بهینه چه در زمینه زندگی روزمره و چه کشاورزی برای تامین آب با مشکلاتی مواجه هستیم. با تمام این تفاصیل نباید تلاش مردم را برای اینکه بتوانند به طور بهینه از میزان آب در دسترس استفاده کنند را نادیده گرفت. کشاورزان برای حل این مسئله و ذخیره آب مورد نیاز مصرفی برای کا رخود به ساختن استخرهایی که به روش سنتی یعنی با استفاده از آجر، گاه  و گل و سیمان ساخته می شد اقدام کردند. اما زمانی که برای ساختن این استخرها صرف می شد و هزینه های بالایی که در بر داشت هیچگونه گارانتی برای این نوع استخرها وجود نداشت و عمر مفیدی هم نداشتن.

برای ساختن اینگونه استخرها که هم ارزان تر هستندو مطمئن تر هستند بدون نیاز به مصالح ساختمانی و بتن می توان از ورق های ژئوممبران و ژئوتکستایل استفاده کرد. که در واقع نوین ترین روش ساخت استخرهای مختلف در چند سال اخیر بوده است. یعنی ساخت استخر به وسیله ورقه های پلی اتلینی که در واقع به عنوان ژئوممبران شناخته می شود. ولی این نکته را هم در نظر داشته باشید که ژئوممبران در بعضی مواقع دچار شکستگی می شوند که باعث می شود آب به سطح زیرین و خاک نفوذ پیدا کند که همین موضوع باعث می شود آبی که در استخر ذخیره شده جذب خاک شود. پس بهتر است در هنگام ساخت استخر اول ژئوتکستایل را بر سطح خاک پهن کنید و بعد ژئوممبران را بر روی آن پهن کنید.

آموزش زهکشی زیر ساختمان

در ابتدا میخواهیم تعریف مختضری از زهکشی داشته باشم تا بدونیم در کل زهکشی به چه معنایی می باشد. در واقع زهکشی به معنای خروج آب موجود اضافه در یک منطقه یا توده خاکی به صورت طبیعی و یا مصنوعی می باشد. زمانیکه در سازه آب های زیر زمینی آسیبی به به سازه نرسد را زهکشی می گویند.

حال می خواهیم به مراحلی که در انجام زهکشی ساختمان یا زهکشی در زیر فونداسیون می باست انجام دهیم بپردازیم.

  • اولین کاری که برای زهکشی ساختمان و یا همان زهکشی زیر فونداسیون می باست انجام دهیم گودبرداری می باشد
  • کندن چاه موقت برای جلوگیری از گل شدن نقاط و پمپاژ مداوم به فضای خارج و همچنین برخورد با لایه تراز آب زیر زمینی
  • در این مرحله برای ادامه گودبرداری برای رسیدن به زیر فونداسیون و همچنین هدایت کردن آب به چاه های کنده شده و خشک کردن کف فونداسیون در معرض آفتاب
  • انتخاب محل مناسب برای کندن دو یا سه چاه عمیق بصورت میله در گوشه های فونداسیون. کار گزاری چند شاخه لوله قوی برای جلوگیری از ریزس بنده چاه و مسدود شدن آن.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *