ژئوممبرین چیست؟
بعد از ژئوتکستابل دومین گروه بزرگ ژئوسنتتیک را ژئوممبرین تشکیل می دهد. که حجم فروش ژئوممبرین از نظر قیمت با ژئوتکستابل برابر است.
به صفحات نازکی که از جنس مواد پلیمری گرما نرم یا گرما سخت و قابل انعطاف پذیری هستند و به صورت پیش ساخته در کارخانجات تولید می شوند را ژئوممبرین گویند. که ژئومببرین انواع مختلفی دارد.
ژئوممبران ورقی از جنس پلی اتیلن، پی وی سی و … است که خاصیت عایق کاری انواع سطوح بدون نیاز به زیرسازی خاص را دارد؛ که باعث نفوذ ناپذیری نسبت به انواع سیالات (برای مثال آب، مواد شیمیایی و نفتی) می شودو جهت آببندی کردن، ساخت دریاچههای مصنوعی، استخرهای پرورش ماهی و استخرهای صنعتی، لاگونهای فاضلاب و لولههای انتقال آب و فاضلاب کاربرد دارند.
ژئوممبرین یا ژئوممبران میتواند به تنهایی و یا با انواع پوششها، چون صفحات بتونی یا سنگ ریزه نصب شود. از جملهٔ کاربردهای این محصول، استفاده برای بهبود کیفیت سدهای قدیمی ٫ ایزولاسیون ٫ جلوگیری از نشت در کف مخازن ٫ سازههای آبی و … بکار میرود.
درزگیری ژئوممبرین
در عملیات ساختمانی اگر درزگیری ژئوممبرین مناسب انجام نگیرید طبیعتا کاربرد آنها بی معنی خواهد بود. درزگیری ژئوممبرین به دو دسته کارخانه ای و کارگاهی تقسیم می شود. درزگیرهای ژئوممبرین که در کارخانه ها استفاده می شوند مورد کنترل و کیفیت قرار می گیرند و درزهای خوبی محسوب می شوند در حالی که درزگیرهای کارگاهی ضعیف و مشکل ساز هستند که در صورت کنترل نشدن و کیفیت نامناسب باعث به وجود آمدن نشتی می شوند. برای کنترل درزگیری ژئوممبرین آزمایشات مخرب و غیر مخرب زیادی وجود دارد. که بسته به سرعت و وسعت عملیات و سرمایه میتوان روش درست را انتخاب کرد. آزمایشهای غیرمخرب شامل نیزه هوایی، تنش نقطهای، درز دوگانه تحت فشار، اتاقک مکش و… می باشد.
زهکشی ساختمان و تخلیه آب
زهکشی ساختمان و تخلیه آب از احداث نهرها، لوله گذاری سطحی و زیر زمینی، مصرف زه های سنگی، تنظیم و کنترل جریان رودخانه ها، انحراف و اجرای سایر کارهای تکمیلی براساس نقشه های اجرایی می باشد.
بطور کلی زهکشی ساختمان و تخلیه آب به دو روش انجام می شود. تخلیه آبهای سطحی و زهکشی آبهای زیرزمینی
تخلیه آبهای سطحی:
کارهایی که در تخلیه آب های سطحی انجام می شود شامل: انتقال، هدایت تخلیه آب های سطحی ناشی از بارندگی می باشد. در این سیستم باید آب های سطحی را خارج از جسم راه هدایت کرد بطوری که آب فرصت ایستادن و یا نفوذ با لایه های زیرسازی به شبکه های آب های زیر زمینی را نداشته باشد.تخلیه آبهای سطحی متعارفاً توسط شیب طولی و عرضی مناسب راه همراه با احداث کانالهای روباز تأمین میشود.
زهکشی آبهای زیرزمینی:
زهکشی عمیق آبهای زیرزمینی شامل تخلیه آبهای نفوذی به لایههای زیرسازی و روسازی راه است که سه منبع اصلی آن شامل موارد زیر می باشد.
- نزولات جوی
- آبهای زیرزمینی اعم از سطح ایستابی یا سطح آزاد آب جاری
- آبهای ناشی از حضور چشمههای فعال و سطوح تراوش، در زمینهای بالادست، مجاور و زیرین بدنه راه.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!