زهکشی ساختمانی

building-drainage-1

زهکشی ساختمانی

زهکشی عمیق ترین گود ساختمانی ایران -ساختمان هتل فرشته پاسارگاد

ساختمان هتل فرشته پاسارگاد در منطقه الهیه و در ضلع غربی باغ سفارت روسیه واقع است.
با توجه به تعدد ساختمان های بلند مرتبه در منطقه الهیه و همپوشانی برج ها بر یکدیگر ، مجاورت پروژه در کنار باغ سفارت روسیه که در پهنه وسیعی فاقد ساخت و ساز خواهد بود، باعث گردیده تا دید پروژه به سمت شرق کاملا آزاد باشد.
ساخت عمیق ترین گود ساختمانی ایران در این مکان نیاز به اجرای یک سیستم زهکشی ویژه هم فراهم می آورد. این پروژه نمایش موفقی از سیستم های زهکش ژئوسنتتیکی در ایران فراهم نموده است.
طرح اولیه این پروژه توسط زها حدید، معمار مشهور معاصر تهیه گردیده و طراحی آن مبتنی بر رعایت کلیه استانداردهای معتبر ملی و بین‌المللی می‌باشد.
عملیات زهکشی این پروژه با استفاده از ورق های ژئوممبران شانه تخم مرغی توسط ژئوساخت انجام شده است.

زهکش ها

مسیرهای کنترل شده برای جریان آب را زهکش گویند.که باعث می شوند از فشار نشت آب در سدهای خاکی، دامنه ها، سازه های نگهبان، راه ها خاکریزهای واقع در سطح دامنه ها و تونل‎ها و سرریزها را کاهش دهد. بعضی از زهکش ها در زمان طراحی سازه ها منظور می شوند و برخی با اتمام پروژه و به صوت روشی ترمیمی مورد استفاده قرار می کیرند.

building-drainage-3

زهکشی پی ساختمان

وجود جریان های زیر زمینی آب و وارد شدن آب به درون محدوده زمین ساختمان در هنگام گودبرداری یکی از مشکلات موجود در پروژه های ساختمانی است. برای خلاص شدن از این جریاناتی که در پروژه های ساختمانی رخ میدهد باید چاره ای اندیشید تا بدون ایجاد این جریانات یک پروژه ی عالی به سر انجام برسد ، بهترین و موثر ترین راه حل زهکشی ساختمانی است که این روش با مهار کردن جریان های مزاحم در طی ساخت ساختمان بسیار کمک رسان است . یکی از حساس ترین و اساسی ترین مراحل در پروژه ی ساختمانی عایق بندی گود یاختمانی با همان زهکشی گودهای ساختمانی میباشد. زهکشی برای افزایش طوول عمر ساختمان است چرا که علاوه بر محافظت از سازه های ساختمان در مقابل جریان های آب از نم و رطوبت نیز جلوگیری میکند تا سازه ها در حفاظت کامل باشند.

برای انجام زهکشی باید مراحل زیر را به ترتیب و با دقت در پروژه ساختمانی خود انجام دهید ، این مراحل عبارتند از :۱) گود برداری ساختمانی ، ۲) کندن چاه موقت برای پیشگیری از گل شدن ، ۳) در این مرحله گودبرداری راتا رسیدن به تراز زیر فوندانسیون و جاری کردن آب به چاه های موقت از پیش کنده شده و پس از آن با قرار دادن کف فوندانسیون در زیر آفتاب آن را خشک میکنیم، ۴) انتخاب محل دو یا سه چاه عمیق بصورت میله و کندن انها در گوشه های فونداسیون و خارج از آن بنام پیت و کارگذاری چند شاخه لوله فشار قوی اسپیرال جهت جلوگیری از ریزش بدنه چاه و مسدود شدن آن و کارگذاری کف کش جهت پمپاژ دایم آب از آن و انجام خط کشی جهت هدایت آبهای زیر زمینی به کمک کانالهای محیطی اصلی و فرعی و شیب مناسب در حین کانال کنی به کمک بیل مکانیکی برای هدایت آب از این کانالها به کمک یکسری لوله هایی، از قبل سوراخ کاری شده در بدنه لوله طوری که پیش بینی شمع در زیر فونداسیون جهت جلوگیری از نشست نامتقارن و عدم تداخل لوله ها و شمع ها می گردد.

building-drainage-2

در گودهای ساختمانی به دلایل زیر نیاز به اجرای سیستم های زهکشی ساختمان امری ضروری است:
۱- رفع خطر های احتمالی ناشی از ورود آب به بستر گود
۲- افزایش ظرفیت باربری خاک زیر فونداسیون
۳- کاهش زمان و هزینه در پایدار سازی و گودبرداری
۴- تامین سطحی خشک و ایده آل جهت اجرای فونداسیون و سازه
۵- جلوگیری از وارد شدن آسیب های احتمالی در زمان بهره برداری

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *