ترمیم بتن

آب بندی و ترمیم بتن

ترمیم بتن

در ابتدا میخواهیم به این موضوع بپردازیم که واژه ترمیم بتن در کل به چه معنا می باشد. در حقیقت هرگونه جایگزینی و بازسازی موضعی سازه های بتنی را ترمیم بتن می گویند. به دلیل علت هایی جزئی مثل: سوراخ کاری های وضعی، آسیب های جدی ناشی از فرسایش آب، یخ زدگی بتن و….. همه عوامل و علت هایی هستن که باعث خرابی بتن می شوند  و ترمیم بتن به عنوان یکی از مراحلی که قبل از مقاوم سازی  می باشد باید انجام شود. بخشی از بتن که آن استحکام کافی را ندارد و یا در اصطلاح ناهموار است و نمیتواند با FRP قابلیت مقاوم سازی را انجام دهند نیاز به این دارد که در ابتدا و قبل از هر کار دیگری ترمیم سطح انجام گیرد.

علت های خرابی بتن

حال که دانستیم ترمیم بتن چیست و چرا مورد استفاده قرار می گیرد میخواهیم به علت هایی که باعث خرابی بتن می شوند بپردازیم. خرابی هایی که در بتن ها به وجود می آید بهصورت شیمیائی و فیزیکی هستند. در زیر به چند نمونه از این علت های خرابی اشاره می کنیم.

  • تخریب شیمیایی: که از کربناتی شدن، حمله سولفاتها و حمله کلریدی و خوردگی فولاد به وجود می آید.
  • تخریب فیزیکی: این نوع تخریب از طریق فرسایش و سایش، نفوذ نمک در بتن، حریق، یخ زدگی و ذوب متوالی و حمله باکتری ها ایجاد می شود.
  • خطاهای اجرایی: از جمله خطاهای اجرایی می توان به خاک دار بودن شن و ماسه، تراکم نامناسب بتن، عمل آوری نا مناسب بتن،به کارگیری آب بیش از حد مورد نیاز در مخلوط بتن اشاره کرد.

بعد از اینکه علت های خرابی بتن رو متوجه شدیم برای ترمیم بتن هم باید کارهایی را انجام دهیم که این کارها شامل: ارزیابی اینکه  بتن چه مقدار آسیب دیده، علت آسیب را مشخص کنیم، بتن های قدیمی را بستر سازی کنیم، مشخص کردن ضرورت بازسازی و ترمیم، عمل آوری صحیح بازسازی و ترمیم.

علت خرابی بتن

ترمیم بتن

آب بند کننده بتن

در واقع آب بندی بتن برای بند نمودن بتن های منابع آب، استخرها، فونداسیون ها، کانالها بسیار مناسب است. که آب بندی بتن را می توانیم در مراحل تولید بتن و یا در زمان بتن ریزی هنگامیکه بتن آماده است اضافه کنیم. این مسئله را فراموش نکنید که زمان تولید بتن مقدار آب به سیمان را با دقت کنترل کنید تا از ۴۰ درصد بیشتر نشود. زیرا آب اضافی باعث تخلل و نشت آب می شود. آب بندی بتن اصول خود را دارد که یکی از این اصول، آب بندی درزها می باشد که شامل واتراستاپ و درزگیر که نقش مکمل دارد را در بر میگیرد. در ئاقع کاربرد واتراستاپ برای آب بندی درزهای اجرایی و انبساط سازه های بتنی آب مورد استفاده قرار می گیرد.

توصیه های فنی زهکشی ساختمان

برای اینکه در پروژه های ساختمانی بتوانیم از عهده پروژه ای که مسئولیت آن را برعهده داریم بخوبی بربیاییم یک سری اصول را باید بخوبی رعایت کنیم  و در واقع کنترل کیفیت کاری را که انجام میدهیم مد تظر داشته باشیم. برای زهکشی ساختمان باید یک سری توصیه های فنی را مد نظر داشته باشیم از جمله توصیه های فنی برای زهکشی ساختمان به جند مورد بصورت مختصر اشاره می کنیم.

  • قبل از شروع هر کاری در ابتدا لازم است که گزارشات و نقشه های مربوطه به طور کامل مورد مطالعه قرار بگیرند و در صورت مشاهده ابهام، آنها را مورد بررسی قرار دهید تا ابهامات به وجود آمده توسط مشاور طرح برطرف شود.
  • اگر عمق چاله آسانسور یا هر سازه که از کف فونداسیون پایین تر قرار میگیره حتما باید با مشاوره و طراح آن پروژه اطلاع داده شود تا درباره جزئیات اقدامات لازمه را انجام دهد.
  • دیواره های دور چاه ها به کمک کول بتنی مسلح شده که فاصله خاک طبیعی را بر خارجی گودال ها از مصالح درشت دانه پر کنید.
  • مصالح مورد مصرف باید به هنگام ریختن در محل کاملا شسته و خیس باشند
  • مصالح زهکشی ساختمان حتما در لایه های مسطح باید ریخته شوند به دلیل اینکه ریختن کپه شکل آنها باعث جدا شدن ذرات از همدیگر خواهد شد.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *